De l'escola al món
 
3-2-1 …Viatgem a l’espai!

3-2-1 …Viatgem a l’espai!

Us heu preguntat mai com s’ho fa un coet per viatjar des de la Terra a un planeta? Com coneix el camí? Quina trajectòria ha de seguir?’

La Comunitat dels GRANS ho hem descobert. Ara us ho expliquem.

Primerament ens vam organitzar en equips cooperatius i cadascú havia de dissenyar 8 planetes, tot utilitzant amb molta precisió el compàs i les mesures del radi i del diàmetre. Així vam anar creant el planeta R-4 (radi 4 cm) el planeta D-12 (diàmetre)…etc. i els vam decorar. Sabem que ens els planetes hi ha cràters, relleu amb muntanyes i valls, … així que utilitzant diferents tècniques (aquarel·les, colors plans, l’esquitx, etc.) els van decorar al nostre gust. També vam dissenyar el coet i la llançadora espacial. Clar!

Seguidament, els vam situar a l’espai, amb l’ajuda de les coordenades i vam descobrir que no és el mateix la coordenada (1-3) que (3-1), ja que la primera sempre fa referència a l’eix horitzontal i la segona al vertical. I seguim amb les descobertes.! Que guai!!

Però el més divertit va ser fer mesurar els graus que havia de girar el coet per arribar al destí. És molt fàcil amb el transportador d’angles!

Ens vam fer un tip de viatjar tal i com podeu comprovar en la graella de registre dels viatges que vam fer. En resum, hem après un munt: a utilitzar i interpretar els eixos de coordenades, a treballar amb angles, a usar el transportador i el compàs, a ser rigorosos quan mesurem, a parlar de graus per expressar quant mesura un angle…. i d’una manera molt i molt divertida. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.