De l'escola al món
 
A 6è hem après a classificar peixos!

A 6è hem après a classificar peixos!

Avui, la classe de 6è hem fet un taller interessantíssim amb la Carine i el Manu, científics de l’ICM. Hem après a classificar els peixos segons la zona de l’oceà on viuen.

Primerament, hem descobert que a l’oceà es distingeixen tres zones en funció de la llum que els arriba. Així, la més superficial és la zona epipelàgica, que és la que rep més llum, seguida de la mesopelàgica i la més profunda, la batipelàgica o abissal. Són noms una mica difícils, però tenen la seva importància.

Sabíeu que el fitoplàncton només pot viure a la zona il·luminada? I que, quan el fitoplàcnton es mor precipita a la següent capa i es forma la neu marina?

I per què creieu que els peixos que viuen a la zona epipelàgica tenen la part superior del tronc fosca i la inferior clara? Penseu, penseu….igual que els pingüins!!

El tamany dels ulls dels peixos també ens dona alguna pista. Heu pensat mai per què els serveixen els ulls als peixos de la zona abissal? Hi ha llum? Seran grans o petits els seus ulls?

La mida de la boca també canvia segons la zona on viuen. On creieu que viuen els peixos que la tenen més petita? Sabríeu dir el per què? On hi ha més quantitat d’aliment?

A partir d’ara cada vegada que anem a la peixateria i mirem els peixos, ho farem amb una altra mirada.

Gràcies Manu i Carine!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.