Aquest curs 2024-25 hem iniciat el curs amb el lema “Cuina i Ciència amb Arrels i Ales”, un enfocament que uneix la ciència i la cuina per explorar l’equilibri entre tradició (les arrels) i innovació (les ales). Aquesta iniciativa busca valorar l’herència cultural de la cuina mentre descobrim avenços científics, tècniques i enfocaments nous.
A l’entrada de l’escola podeu trobar l’instal·lació artística que hem creat: un gran mapa mundi on es poden veure obres d’art creades pels infants, inspirades en referents de l’art contemporani com Sabine Timm, Gregg Segal, Carlos Aires, Emily Blincoe, Hong Yi, Vik Muniz, Paula Scher i Mikkel Jul Hvilshoj. Aquestes obres representen receptes que els infants han escrit amb les seves famílies, transformant-les en expressions artístiques que celebren la diversitat culinària que trobem tant al món com al nostre entorn i les connexions que es donen. També es podrà consultar el receptari amb totes les receptes.
El mètode científic i el treball globalitzador és clau en aquest projecte, ja que connecta àrees com el coneixement del medi natural i social, l’art, la llengua, les matemàtiques, i l’educació emocional . A més, la participació de les famílies ha estat fonamental: ens han compartit receptes que formen part del seu dia a dia, permetent-nos apropar-nos a realitats pròximes i iniciar investigacions científiques rellevants per als infants.
Aquest projecte no només ens connecta amb el món a través dels aliments i les tradicions, sinó que ens permet imaginar noves maneres de seguir explorant el vincle entre cuina i ciència. Quines sorpreses ens depararà aquest viatge? Com continuarem fent créixer aquestes arrels i ales? El futur promet ser tan enriquidor com el camí que ja hem començat.