Amb motiu de la conferència que es celebra a Barcelona sobre la Dècada dels Oceans organitzada per la Unesco per a l’acompliment dels compromisos ODS 2030, els infants de 5è han participat en tot un seguit d’activitats de sensibilització orientades a la protecció dels oceans.
Al port Vell de Barcelona, vàrem visitar una exposició sobre zones marines protegides i ens van explicar que els ecosistemes de la mar mediterrània estan en perill. El fet de ser un mar tancat fa que s’estigui escalfant ràpidament. Les captures de pesca indiscriminades, la gran quantitat de contaminació que s’hi aboca, el enorme tràfic dels vaixells i que la majoria de la població viu a prop del litoral, són alguns dels factors que agreugen la situació.
També vam agafar unes mostres de plàncton i vam descobrir una gran quantitat i diversitat d’organismes microscòpics amb formes i noms molt estranys. Sabíeu que el plàncton es mou gràcies al moviment de les aigües del mar? I que alguns són plantes (fitoplàncton) i altres animals (zooplàncton)? I que el fitoplàncton genera una gran quantitat d’oxigen? I que és l’aliment de molts altres animals?
Finalment, vam visitar el Tuiga, un veler de fusta de principis de segle passat.
Mireu el vídeo de InfoK i veureu un resum d’aquest dia tan fantàstic!!