Fa unes setmanes, a l’espai d’experimentació, els nens i nenes de P3 vam trobar CIGRONS SECS i els vam observar i manipular. Després d’uns dies experimentant i descobrint les seves propietats (color, forma, mida, etc) vam descobrir que aquests cigrons NO ES PODIEN MENJAR i els que ens donaven al menjador SÍ!. PER QUÈ?
A l’hora de la conversa, comentem que els nostres cigrons estaven DURS i no els podíem mossegar ni trencar. Un infant va suggerir que els poséssim amb aigua (els que mengem al menjador porten aigua!) i així ho vam fer. SORPRESA! Després del cap de setmana, els nostres cigrons estaven més GRANS, més TOUS i tenien “pelitos” (arrels). Els vam treure de l’aigua per poder experimentar i veure les diferències amb els secs. Decidim plantar un cigró amb arrel dins la terra. Creixerà?
Molts de nosaltres a casa també mengem cigrons! Heu provat de fer HUMMUS? Nosaltres sí i ens va quedar d’allò més bo!. Pensem els INGREDIENTS, cuinem i A MENJAR! Fins i tot algunes famílies ens envien fotografies de la cuina amb cigrons a casa “CUS CUS”.