De l'escola al món
 
V Exposició. Immersió en el temps

V Exposició. Immersió en el temps

Una vegada més ho hem fet, i ho hem tornat a gaudir, la V Exposició, on l’eix transversal ha estat la Immersió en el temps. 

Durant el curs els infants han tingut l’oportunitat d’explorar diverses temàtiques a partir dels objectes antics que les seves famílies han aportat.

Cada grup ha presentat les seves investigacions i experimentacions amb entusiasme i curiositat. 

Un dels grups ha treballat amb les pilotes, explorant els desplaçaments i desenvolupant un mural projecte. A través del joc i trencaclosques, han aprofundit en la comprensió dels principals conceptes relacionats amb aquest tema. Un altre grup s’ha centrat en la tetera com a punt de partida per explorar rituals i dissolucions, així com l’origen de la llana i els agafadors. Mitjançant activitats pràctiques, han investigat les propietats i els usos d’aquests materials al llarg de la història. Paral·lelament, un altre grup ha explorat la evolució dels rellotges al llarg del temps, des del seu origen fins a les tecnologies actuals. A través de tallers i experimentacions, han analitzat el paper del temps en la societat i com aquest ha influït en el desenvolupament tecnològic.

Altres temàtiques abordades inclouen la història i les qualitats dels diferents teixits al llarg del temps, així com l’evolució de les màquines simples, engranatges i politges. Els infants han explorat les diferents fonts d’energia al llarg de la història i han après sobre els riscos quotidians associats amb elles i com actuar en situacions de perill. A més, han realitzat un viatge imaginari a l’interior de la Terra, explorant els minerals i les roques, així com la història d’una roca des del seu origen fins al seu ús actual.

Finalment els infants de 6è han après i explicat sobre el sistema solar i la composició del Sol, així com les diferents ones electromagnètiques que emet. Han explorat el concepte d’energia i la seva relació amb la matèria, així com la importància de les forces en el moviment dels objectes en repòs. 

Per concloure la visita, es va poder gaudir de dos espais interactius amb els impactes que els nostres aprenentatges tenen el món que vivim. Per una banda, un espai amb els impactes positius que la tecnologia, al llarg de les diferents èpoques, ha permès evolucionar les condicions socioeconòmiques de la societat. Per l’altra banda, un segon espai amb els impactes negatius que la pròpia tecnologia ens ha portat al punt on som ara, amb el canvi climàtic alterant les condicions naturals del planeta. Gràcies al nostre “partner” KOMTÜ, també vam poder captar les emocions de tots vosaltres després de visitar les diferents càpsules del temps.

En resum, la V Jornada Magnet ha estat una oportunitat enriquidora per als infants per explorar temes diversos, desenvolupar la seva curiositat científica i donar-ho a conèixer al barri i a les famílies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.