De l'escola al món
 
VISITEM EL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

VISITEM EL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

Continuem el nostre viatge del projecte d’immersió en el temps, tot descobrint els tresors amb història,  “Coses d’ahir i d’avui”.

El infants de cicle inicial vam anar al museu d’Història de Catalunya per tal de fer connexions i ampliar els sabers relacionats amb el pas del temps.

Sabeu que vam descobrir?

Vam establir un primer contacte amb el passat, utilitzant un dels eixos principals de la història: els canvis i continuïtat. Al llarg de la història s’han produït canvis en la manera de pensar, d’actuar, de vestir, de cuinar, etc. Tot i que  ens hem adonat que hi ha moltes  coses que no canvien tant, al contrari, es mantenen de manera continuada al llarg del temps.

Com ho vam descobrir?

En arribar al museu, ens van repartir diferents objectes que podíem trobar en una cuina, en una escola, al carrer… Vam passejar per les diferents sales d’època contemporània i vam situar i identificar cada objecte segons si era del passat o del present. Poc a poc i entre tots els infants, vam anar construint les nostres teories, resolent els dubtes que se’ns plantejaven sobre els objectes antics.

En aquesta activitat en la que hem pogut interpretar l’entorn social proper, a partir dels coneixements adquirits, seguirem amb la investigació a l’aula, centrant-nos en les característiques d’algun objecte del passat proporcionat per les famílies de la nostra escola. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.