De l'escola al món
 
Vivim una experiència d’immersió al món rural

Vivim una experiència d’immersió al món rural

Els infants d’educació primària de 1r a 5è, ens hem immers en el món rural dels camps d’aprenentatge (CdA) de Juneda, un servei educatiu de suport curricular i de caràcter interterritorial que treballen conjuntament amb els centres educatius. El valor afegit dels camps d’aprenentatge és promoure l’aprenentatge competencial de l’alumnat a partir d’activitats didàctiques en entorns naturals, socials i culturals singulars de Catalunya.

Saber l’origen dels aliments i la seva transformació,  descobrir com es fan alguns dels aliments que dia a dia consumim i experimentar-ho en primera persona ens ha aportat aprenentatges vivencials que portarem sempre a la nostra motxilla. Hem fet diverses activitats com ara treballs a l’hort o a la granja. També hem collit ous de gallines, munyit vaques i  transformat la llet en altres productes. Hem après sobre la pasteurització, hem elaborat iogurt i mantega. En el taller de forn hem funyit la massa per poder fer el pa en forn de llenya. 

Durant els nostres àpats a l’estada, menjàvem els productes que nosaltres mateixos elaboràvem o collíem: el pa, la mantega, el iogurt, els ous, la llet, l’enciam… I us hem de dir que estaven d’allò més bons! Ens il·lusionava molt veure aquests productes a taula!

Aquests tres dies hem creat vincles entre infants i mestres, així com també  amb la natura i els animals, la Candela un dels cavalls o la Daina una vaca embarassada, són alguns dels animals que només aixecar-nos de bon matí anàvem corrents a veure. També hem gaudit de l’ampli espai exterior de la casa, hem pogut connectar amb la natura i jugar lliurament fent volar la nostra imaginació.

L’estada en aquest espai ens ha fet vibrar tot descobrint el medi natural i el seu entorn. Els infants de l’escola Tanit marxem dels camps d’aprenentatge fascinats i connectats amb la l’entorn del camp. 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.